به گزارش مشرق، کانال تلگرامی ایران نوانس، با اشاره به جنگ علیه غزه نوشت:
اقدام آمریکا در حمایت قاطع از رژیم اسرائیل و وتوی قطعنامه آتشبس فوری در غزه، با واکنشهای جهانی گسترده مواجه شد.
بهرغم فاجعه انسانی در غزه و جریحهدار شدن احساسات عمومی در جهان، نماینده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل مدعی شده است، هنوز زمان آتشبس در غزه فرا نرسیده است.
در حالی که به نظر میرسد وقایع در غرب آسیا به سمت تشدید بحران میرود، ظاهراً آمریکاییها دیدگاه دیگری دارند و یا درصدد ایجاد سناریوهای متفاوتی هستند. در این رابطه میتوان چند احتمال متفاوت را مطرح کرد.
آمریکاییها تصور میکنند سرعت تحولات در کنترل آنهاست و تسلط کافی بر روندهای منطقهای دارند؛ یا به دلیل افزایش حضور نظامی در منطقه، یا اطمینان از نیت بازیگران منطقهای درباره امتناع از گسترش جنگ و یا هر دو دلیل.
در یک سناریو کاملا متفاوت، به نظر میرسد آمریکاییها بدترین سناریو برای غرب آسیا یعنی جنگ را گریزناپذیر میدانند و بر این اساس با جنگ جاری در صدد تخلیه اصطکاک موجود در منطقه هستند. جو بایدن هم به نظر می رسد در تلاش است از کارت حمایت از جنگ اسرائیل برای جلب حمایت از لابی یهودی در انتخابات پیش روی آمریکا استفاده کند.
در واقع در اقدامی پیشدستانه و نامحسوس در حال رقم زدن جنگ زمانبر اما با شعله کم و کنترل شده هستند تا مانع سناریو نامطلوب تر برای جناح امریکایی-اسرائیلی شوند.
رابرت ای. وود، معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت مدعی شده است آتشبس فوری در غزه بذر جنگ بعدی را میکارد.
دلیل دیگر درباره امتناع آمریکا از موافقت با آتشبس در غزه، ناکامی اسرائیل در دست یافتن به اهداف اعلامی در غزه و در واقع احیای بازدارندگی از دست رفته است.
آمریکاییها احتمالا به این تحلیل رسیدهاند پایان جنگ بدون احیای بازدارندگی اسرائیل، زمینه را برای حملات آینده به اسرائیل فراهم میکند.
انفعال کشورهای عربی در برابر واشنگتن را هم باید به فهرست دلایل مقاومت آمریکا در برابر آتشبس در غزه افزود.
با تداوم کشتار مردم غزه، نیروهای مقاومت نیز بطور مستمر در جبهههای مختلف در لبنان، عراق، سوریه و یمن به نیروهای آمریکایی و منافع اسرائیل حمله میکنند.
ضمن اینکه تاکید همه نیروهای مقاومت توقف جنگ در غزه است، در چنین شرایطی، آمریکا هر نوع آتشبس در غزه را نه تنها شکست اسرائیل، بلکه شکست خود ارزیابی میکند.
روز چهارشنبه ۱۵ آذر (۶ دسامبر)، دبیر کل سازمان ملل متحد، با استفاده از اختیار خود درباره ماده ۹۹ منشور سازمان ملل، خواستار اقدام شورای امنیت سازمان ملل برای پایان بخشیدن به فاجعه انسانی در غزه شد.
پیشنویس قطعنامه پیشنهادی به شورای امنیت سازمان ملل متحد با وجود ۱۳ رای موافق و یک رای ممتنع (انگلیس) با رای مخالف آمریکا وتو شد.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.